9Wereldse meivakantie-ideeën

18 april 2017

De meivakantie staat weer voor de deur en lang niet iedereen heeft al plannen voor deze heerlijke vakantie. Heb je wel eens gedacht aan de Gouden Driehoek van India, een strandvakantie op Goa of het bezoeken van de (gratis) nationale parken in Canada? Wij hebben 9 ideeën op een rij gezet voor je!

Wereldwonder in de Gouden Driehoek

Ideaal voor een eerste India-date: een reis langs de Gouden Driehoek. Met de steden Shimla, Fatehpur Sikir, Delhi, Roze stad Jaipur en als klap op de vuurpijl het wereldwonder de Taj Mahal in Agra. Het witmarmeren mausoleum is ongeëvenaard, maar vooral met zonsopgang spectaculair. Kom dus vroeg. Goed om te weten: op vrijdagen gesloten.

 

Wervelende citytrip Toronto

Metropool Toronto verrast iedere doorgewinterde citytripper. Met z’n Distillery District, suppen bij Cherry Beach en de extreme CN Tower Edgewalk. Maar ook de (film)festivals en foodscene mogen er zijn. Tip 1: het Hot Docs Festival van 27 april tot 7 mei met de top in documentaire-land. Tip 2: de Kensington Krawl, een culinaire excursie over de Kensington market in de gelijknamige, eclectische wijk.

Waanzinnige stranden van Goa

Een strandvakantie op Goa is de relaxte kers op de taart na een India-rondreis. Koers naar het zuiden en kies uit uitgestrekte stranden: die van Agonda, Palolem of Cavelossim Beach, een dolfijnenspot. Ook Noord-Goa verrast met Baga en Anjuna Beach, populair bij toeristen en locals. Fijne bonus: de yoga- en meditatielessen en (hippie)markten ‘Goa style’.

Wegdromen op een houseboat in Kerala

Schuitje varen, theetje drinken. Dat doe je in het diepe zuiden van India, in Kerala om precies te zijn. Hier ontdek je per traditionele houseboat – de Kettuvalloms – de waanzinnige Backwaters, een naturel pracht van lagunes, meren en rivieren. Inclusief chef-kok die je de lekkerste fish curry’s voorschotelt. Voor een middagtour of paar dagen groen India, georganiseerd of op eigen houtje.

Wandelen door ongerept Ontario, gratis in nationale parken

Van een uurtje banjeren tot epische, meerdaagse backpacking trips, het kan in de provincie Ontario. Neem de kleine maar fijne Cyprus Lake Trail van 5 km in het Bruce Peninsula National Park met een duik in de knalblauwe Grotto als beloning. Of ga voor (delen van) de 387 km lange Rideau trail, voor geoefende hikers, van Kingston naar Ottawa.

 

Wildlife glamping met ‘big cats’ in India

India kent een ongekende wildlife en telt meer dan 100 nationale parken. Favoriet? Het Ranthambore National Park op zo’n 2 uur rijden van de stad Jaipur, een walhalla voor wie luipaarden, gazelles, talrijke vogelsoorten en wilde tijgers wil spotten. De ‘big cats’ zie je het beste tussen november en mei. Slaaptips: luxe glamping bij Sher Bagh of het Oberoi hotel nabij het park.

Wine, dine en streetsnacking in Mumbai

Mumbai trakteert je op een culinair feest voor oog en mond. Vaste prik: een Bombay Sandwich (kruidige tosti) en een Vada Pav burger. Er zijn ruim 50.000 Vada Pav-stalletjes, maar het Anand Vada Pav kraampje in Vile Parle is favoriet. Weg van de straat ga je naar Swati’s snacks, innovatief, maar traditioneel Indiaas. Tips voor meer luxe en internationaal? Probeer Taj Palace, Oberoi Hotel of Four Seasons.

Wonderlijke Happy Valley in Darjeeling

Darjeeling is niet alleen de meest verfijnde theesoort om te drinken, je kunt Darjeeling ook ervaren. Ontmoet er de theeplukkers in de groene theevelden van Happy Valley die open zijn voor publiek. Afgewisseld met een ritje in de Darjeeling Himalaya Railway, deze trein boemelt door heuvels, langs theeplantages en verbluffend landschap vanuit Kurseong.

Wist je dat je in 2017 alle nationale parken in Canada gratis bezoekt?

Canada bestaat in 2017 150 jaar! Wie jarig is trakteert en daarom is de toegang tot alle nationale parken en historische plekken in Canada gratis. Kies uit meer dan 39 nationale parken en 950 historische plekken, zoals monumenten en forten. Dat scheelt $136,40 dollar voor een groepspas voor maximaal zeven personen.