Coronavirus update Travelproof opdrachtgevers

20/03/2020

Cruise Lines International Association

Op deze pagina van brancheorganisatie Cruise Lines International Association (CLIA) vindt u de meest actuele informatie over COVID-19 met betrekking tot de cruise-industrie. 

Color Line

Color Line heeft al het vervoer van passagiers opgeschort, maar zet de vrachtactiviteiten voort in overeenstemming met de uitzonderingen in reis- en quarantainevoorschriften voor de Noordse landen en Duitsland. 

Costa Cruises

Costa Cruises kondigt aan dat het de wereldwijde activiteiten van schepen zal stopzetten tot 30 april 2020. Het besluit is genomen omdat de wereldwijde verspreiding van het coronavirus is uitgeroepen tot pandemie. De meest actuele informatie vindt u hier.

Delta Air Lines

Delta Air Lines heeft op de newshub een speciaal Covid-19 site voor media, reispartners en reizigers met dagelijkse updates: Coronavirus (COVID-19)

Grand Est

De Franse president Macron heeft aangekondigd dat de lockdown in Frankrijk wordt verlengd tot en met 15 april om de verspreiding van COVID-19 in te perken. Op de website van de Franse overheid vindt u de meest actuele informatie.

Malawi Department of Tourism

Nederlandse reizigers moeten bij aankomst in een 14-daagse zelfquarantaine gaan om de lokale bevolking te beschermen tegen het virus. Dit geldt overigens ook voor reizigers uit onder andere: België, Italië, China, Iran, Duitsland, Spanje, Denemarken, Verenigd Koninkrijk en meer. 

Aantal besmettingen op 6 april 2020 in Malawi: 4

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn op het moment van schrijven nog relatief weinig bevestigde gevallen en RAKTDA geeft aan dat het ter plaatse nog business as usual is. Uit voorzorg zijn wel alle evenementen afgelast en nachtclubs gesloten tot nader order.

Rwanda Development Board

22 maart 2020. Sinds 21 maart 2020 om 23.59 gelden er strengere maatregelen in Rwanda naar aanleiding van het observeren van andere landen. Zo werkt iedereen vanuit huis en mag je alleen de straat op om boodschappen te doen, zijn de grenzen gesloten (behalve voor goods & cargo en Rwandezen) en zijn verder alle winkels, cafés en restaurants gesloten. 

8 maart 2020. Alle inkomende reizigers worden bij aankomst gescreend. Bij een positieve test wordt de reizigers direct opgenomen in een treatment center. Negatief geteste reizigers moeten in zelfquarantaine voor 14 dagen. De Ambassade van Rwanda in Nederland adviseert reizigers hun reis naar het land van de duizend heuvels te verplaatsen naar later dit jaar.  

Aantal besmettingen op 6 april 2020 in Rwanda: 104

Vámonos Travels

Klanten kunnen vanaf 9 maart tot nader order, ervoor kiezen om de reis te boeken met de voorwaarde dat deze kosteloos is te wijzigen tot 6 weken voor vertrek. De nieuwe reisdatum dient binnen een jaar na de datum van het oorspronkelijke vertrek te zijn. De kosten voor het verzetten van reservering worden door Vámonos Travels voldaan. Alleen de eventuele meerprijs van de nieuwe reis wordt aan u in rekening gebracht.