Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/nltrav-ngrendeng/wordpress/current/wp-content/plugins/google-analytics-async/google-analytics-async-files/class-google-analytics-async-dashboard.php on line 122

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Socialicons_Widget has a deprecated constructor in /var/www/nltrav-ngrendeng/wordpress/current/wp-content/themes/jr/widgets/socialicons.php on line 14
Geniet en verdien karmapunten tijdens je safari - Travelproof

Geniet en verdien karmapunten tijdens je safari

30/11/2018

Twee van Malawi’s vele aantrekkelijkheden zijn haar vriendelijke bevolking en de vele prachtige vergezichten. Wildlife maakt het supertrio compleet. Het Centraal-Afrikaanse land ging, vooral door de  armoede, lang gebukt onder ontbossing en andere natuurcriminaliteit. Als gevolg daarvan is de wildstand en de balans tussen de diersoorten onderling onder druk komen te staan. De Malawiaanse overheid is samen met private organisaties, stichtingen en NGO’s zeer actief om planmatig orde op zaken te stellen. De Lilongwe Wildlife Trust is een van de partners om de bescherming en herintroductie van het wildlife in goede banen te leiden.

Voor een bredere bewustwording heeft de organisatie de Malawi Conservation Experience-reizen gelanceerd. Deze ‘ervaringsreizen’ zijn vooral bedoeld om buitenlandse reizigers te laten meewerken aan het herstel en behoud van de Malawiaanse wildstand, intensief te werken met wilde dieren, zich bewust te worden van nut en noodzaak van flora- en faunabescherming, maar zo ook bij te dragen aan het succes van het natuurbeheer.

geniet

Stap verder dan ‘gewoon’ safarivakantie
De Conservation Experience-reizen zijn bij uitstek geschikt voor wildliefhebbers en avonturiers, die een paar stappen verder willen gaan dan ‘gewoon’ een safarireis. Tijdens de twee weken durende reis wordt hands-on gewerkt in Malawi’s enige natuurreservaat dat doelgerichte behandeling van olifanten en primaten biedt. Het kerndoel van de Trust is om de wilde dieren na behandeling weer zo snel mogelijk terug te brengen in de eigen habitat.

geniet

Met en voor de dieren
De reizen zijn niet alleen zeer geschikt voor alleenreizenden en stellen, maar ook voor gezinnen met tienerkinderen die de natuur een warm hart toedragen. Plezier en unieke ervaring gaan er hand in hand met educatie. Het programma bestaat onder meer uit zes dagen vrijwilligerswerk in een van Afrika’s topreservaten om kwetsbare geredde dieren onder de vleugels van de Lilongwe Wildlife Trust een goed herstel te bieden. Reizigers werken er met en voor de dieren.
Tijdens het tweede deel van het reisprogramma verblijven de deelnemers vijf dagen in het Vwaza Marsh Wildlife Reserve, waar ze meewerken aan onderzoek onder olifanten en primaten.
Tot slot is er tijd om in Kanda Beach, op de gouden zandstranden van Lake Malawi, de vele indrukken op zich te laten inwerken. Ontspannen op, in of aan het water van het immense meer, waarbij het verblijf desgewenst verlengd kan worden.

geniet

Van februari t/m september 2019 zijn er zes vertrekmogelijkheden om deze unieke wildlife-ervaring mee te beleven. Consumenten bezoeken voor meer informatie en reserveringen de site van de Lilongwe Wildlife Trust.
Voor meer informatie over Malawi klikt men hier.