Nog lang nagenieten van Istrië

15 oktober 2008

Nog lang nagenieten van Istrië

De vakantie lijkt al weer lang geleden, maar er is een manier om nog lang na te genieten van de vakantie. Dat lukt niet met het meenemen van de lokale wijn, want die smaakt thuis altijd minder. Hoe dan?
Geuren en smaken staan bekend als de beste opwekkers van herinneringen. Maar het moet wel passen in de context. Een vakantie in Istrië staat voor culinair genieten. Het gastronomische aanbod heeft een aantat stevige pijlers: vis en zeevruchten aan de kust, truffels in het binnenland, erbij de karaktervolle maar frisse witte malvasija wijn en olijfolie van de allerbeste kwaliteit.
Met een doosje witte wijn, een paar potjes truffelpasta en een fles olijfolie kan nog vele avonden het mediterrane gevoel worden oproepen. Door te varieren met de truffel met pasta of eieren, dan weer met verse vis, of gegrilde aubergine of courgette zorgen de uit Istrië meegenomen basis ingrediënten gegarandeerd voor een avondje terug in de tijd, terug in Istrië.

Meer informatie over Istrië op www.istria.hr