Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Filter:
14/07/2015

Brits koningshuis geeft zich bloot en zet naturisme op de kaart

Het was liefde op het eerste gezicht toen de Britse Koning Edward VIII in de zomer van 1936 voet aan wal zette op het Kroatische eiland Rab. Zijn legendarische bezoek ging niet ongemerkt voorbij. Edward kreeg van de autoriteiten toestemming om met zijn Amerikaanse geliefde Lady Wallis Simpson naakt te zwemmen in de baai van Kandarola. Het begin van het naturisme op Rab en in Kroatië.

13/07/2015

Cruisen en kamperen combineren nieuwe trend?

Een cruise wordt vaak voorafgegaan of verlengd met een verblijf in de havenstad of aan het strand. Andersom kan natuurlijk ook: de (zomer)vakantie combineren met een luxe weekje op een cruiseschip. Bijvoorbeeld kamperen combineren met een weekje cruisen.

13/07/2015

Haal meer uit Scandinavische meren: 6 eropuit tips

Ontdek het labyrint van duizenden serene meren in Scandinavië, zeer bereikbaar dankzij het uitgebreide routenetwerk van Scandinavian Airlines. Van een duik vanaf een drijvende sauna op het Zweedse Vättermeer tot hardlopen langs het Maridalsvannetmeer in Oslo. 6 eropuit tips.

09/07/2015

Istrië breidt luxe aanbod uit: 18 ‘gallery en ‘atelier’ suites in boutique hotel Adriatic

Het Adriatic Hotel is gevestigd in een iconisch gebouw: niet alleen gezichtsbepalend voor de prachtige Venetiaanse stad Rovinj; deze plek markeert het begin van georganiseerd toerisme naar deze geliefde kustplaats.

30/06/2015

Haal het meeste uit een cruise met deze tips

De ene dag dwaal je door Palma de Mallorca, de volgende dag zet je voet aan wal in Palermo. Een Costa cruise brengt je naar veel mooie bestemmingen en je geniet van een all-inclusive verwenvakantie terwijl je vaart. Enkele tips om het meeste uit een cruise-ervaring te halen.

24/06/2015

Dineer met George Washington op Barbados in UNESCO-werelderfgoed

De enige keer dat George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, buiten Noord-Amerika reisde was voor een verblijf op Barbados. Dat verblijf is van grote invloed geweest op de Verenigde Staten zoals deze nu zijn. Het George Washington House, UNESCO-werelderfgoed, en het speciale George Washington theaterdiner herinneren daaraan.

22/06/2015

Extreme zomervakantie in de noordelijkste toeristische bestemming ter wereld

Een verre van mainstream zomervakantie tijdens de middernachtzon? Op Spitsbergen betekent dit ’s nachts barbecueën, boottochten maken in fjorden die de rest van het jaar dichtgevroren zijn, kajakken tussen walrussen en ijsberen spotten.

19/06/2015

Authentieke Istrië-ervaring in kleinschalige accommodaties gerund door locals

Homestays en logeren bij locals. Nu een trend, in Istrië al jaren de gewoonste zaak van de wereld. Te zien aan het bijzondere aanbod kleinschalige hotels, villa’s en appartementen met het keurmerk DomusBonus, overwegend gerund door locals.

11/06/2015

Mini-gids Crop Over Barbados: party like Rihanna

All time favorite festival van Rihanna? Crop Over Barbados! In de 16e eeuw bedoeld om de rietsuikeroogst te vieren, nu het ultieme Caribische eilandfeest met een explosie van kleur, calypso, Wuk-up dans, soca muziek, food en waanzinnige kostuums. Drie maanden lang tot de grande finale: Kadooment Day in augustus.

10/06/2015

Comfortabele upgrade op vluchten naar Scandinavië deze zomer extra aantrekkelijk

Wil je tijdens een vlucht weer eens ouderwets gepamperd worden? Scandinavian Airlines maakt het deze zomer betaalbaar. Een upgrade van SAS Go naar SAS Plus, het premium product van SAS, is al mogelijk vanaf 33 euro.