Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Filter:

Duurzaamheidrapport Costa met opmerkelijke resultaten

15 procent vermindering watergebruik, 10 procent minder afval, 18 procent meer afval gerecycled: dit zijn de belangrijkste resultaten in het nieuwe sustainability report dat de Italiaanse cruisemaatschappij en Europees marktleider onlangs heeft gepubliceerd.

Vijftiende telg van vloot voorzien van typische Costa signatuur

De Costa Deliziosa is het derde nieuwe Costa schip dat binnen een periode van acht maanden in de vaart gaat. Het schip, dat gebouwd wordt door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri, is nu voorzien van de karakteristieke gele schoorsteen met de blauwe ‘C’ er op.

Veel meer Nederlandse vakantiegangers naar Istrië

De groei van Istrië als vakantiebestemming heeft in 2008 doorgezet met 14 procent. Ruim 145.000 Nederlanders bezochten dit schiereiland, bijna de helft van het totaal aantal Nederlandse vakantiegangers naar Kroatië.

Barbados blijft groeien

Het aantal Nederlandse toeristen dat vakantie vierde in Barbados is in 2008 met ruim 10 procent gegroeid. Dit ondanks het wegvallen van de Martinair charter, die in winter 2007 al voor een flinke toename zorgde.

Costa Crociere Groep breidt verder uit in Dubai

In de winter 2008/2009 zal de Costa Crociere Groep, de eerste cruisemaatschappij die wekelijks cruises in de Arabische golf aanbiedt, het aantal vaarschema’s vanuit Dubai uitbreiden. Door de inzet van de grotere Costa Luminosa naast de Costa Europa wordt de capaciteit in winter 2009/2010 vergroot.

Oude spoorweg ‘Parenzana’ krijgt met hulp EU bestemming als fiets- en wandelroute

‘Parenzana – de weg van gezondheid en vriendschap’, is de naam van het project waarbij de route van een oude spoorlijn die Istrië verbond met Slovenië en Triëste in Italië een nieuwe bestemming krijgt. De EU ondersteunt het initiatief.

Casa Romantica Parenzana ideale uitvalsbasis actieve romantici

Ooit een rijtje oude Istrische huizen, nu met smaak verbouwd tot een romantische uitvalsbasis voor culinaire en actieve avonturen in Istrië. Casa Romantica Parenzana is dé geheimtip in het groene binnenland van Istrië.

James Blunt hoofdact Barbados Jazz Festival

Het jaarlijkse jazz festival op het Caribische eiland Barbados – in 2009 van 12 t/m 18 januari – heeft weer een line-up om van te smullen. Naast James Blunt geven Angie Stone, David Burnett, DeeDee Bridgewater en nog vele anderen acte de présence.

Barbados strandbestemming van het jaar

Het Caribische eiland Barbados heeft een belangrijke award gewonnen als strandbestemming van het jaar.

2009 Barbados ‘Jaar van Gourmet’

Barbados heeft een uitstekende culinaire reputatie. Reden om 2009 in het teken te zetten van lekker eten en uit te roepen tot het ‘jaar van gourmet’.