Zeven ‘must eat’ restaurants in Gambia

1 augustus 2017

Lokale producten, verse ingrediënten en de toewijding waarmee gekookt wordt. In Gambia weten ze er raad mee. De traditionele gerechten van de Gambiaanse keuken bestaan voornamelijk uit zelf gevangen of geproduceerde ingrediënten, zoals rijst, pinda’s, kip of vis. Maar ook Italiaanse, Mexicaanse en Libanese gerechten bereiden ze heerlijk.

Kunteh Kinta - Gambia

Kunta Kinteh Beach Bar en Restaurant
Kunta Kinteh is een van de beste plekken om de traditionele Gambiaanse gerechten te proeven. Bestel een domoda (kip of vis met pindasaus), yassa (kip of vis in uiensaus) of benachin (eenpansgerecht met rijst, groentesaus en vlees of vis). Pluspunt van het restaurant is dat het zich bevindt op het gelijknamige strand waar je tijdens het smullen van het eten ook geniet van de prachtige avondzon.

Gaya Art Cafe
Even weg van de drukke Senegambia strip? Bezoek dan het Gaya Art Cafe. Een kleinschalig, chique en stijlvol ingericht restaurant met een gevarieerde menukaart. Het reflecteert de diversiteit van de klassieke en hedendaagse Gambiaanse keuken. Ook een goede wijn of cocktail drink je in de sfeervolle tuin van het café. Proef ook zeker de zelfgemaakte ijsthee en bestel wat tapas.

Al Rawshe
Even geen trek in lokale gerechten, pizza of tapas? Reserveer dan een tafel in Al Rwashe en geniet van de Libanese keuken. In een knus, gezellig familierestaurant eet je hier de heerlijkste gerechten. Trek in een tijgergarnaal of witvisje? Geen probleem, samen met de vriendelijke bediening kies je de vers gevangen vis van de dag uit.

The Butcher’s Shop
Voor de fijnproevers is The Butcher’s Shop de ‘place to be’. Gelegen in Serekunda kan je hier genieten van de perfecte steak. Iets duurder voor Gambiaanse begrippen, maar alle gerechten zijn gemaakt van de meest verse producten met nadruk op organische en gezonde ingrediënten. Ook de service is om over naar huis te schrijven. Een echte aanrader dus.

El Sol
Net buiten de drukte van de Senegambia strip ligt het restaurant El Sol. De Nederlandse eigenaar is jaren geleden naar Gambia verhuisd en heeft samen met zijn Gambiaanse chefs een menukaart opgesteld met verrukkelijke Mexicaanse gerechten. Een sfeervolle omgeving, gastvrije bediening en lekkere wijn maken het helemaal af. De eigenaar komt graag een kijkje nemen bij zijn gasten en hoort de verhalen over hun vakantie in ‘The smiling coast of Africa’ met veel interesse.

Scala Restaurant
Ook dit restaurant ligt net buiten de toeristenzone tegenover El Sol. Het restaurant heeft een ruim terras, prachtig gedekte tafels, vriendelijke bediening en wordt omringd door tientallen palmbomen. De gerechten die in het chique restaurant worden geserveerd zijn ware kunstwerken en menig gerecht wordt dan ook eerst gefotografeerd voordat je de vingers erbij aflikt.

African Queen
De hoofdstraat van Kololi heeft genoeg te bieden aan restaurants. Ons advies? Ga een avondje naar African Queen. De gast is er nog echt gast en de keukenbrigade staat er haar mannetje. Een echte aanrader en tevens specialiteit van het restaurant is de ‘sissler-schotel’. Dit gerecht bestaat uit kip-, vis- of vleesgerechten met saus en wordt op een gietijzeren plaat geserveerd.

Wist je dat je ook lekker kunt eten tijdens de zes uur durende vlucht van Amsterdam naar Banjul? Vlieg met TUI naar het West-Afrikaanse land en geniet van een gratis maaltijd en snack aan boord. Vanaf oktober krijg je daar ook nog eens softdrinks bij!

Voor meer informatie: www.ontdekgambia.nl