7 redenen waarom reizen met kleine toeristen naar Ras Al Khaimah een goed idee is

20 december 2019

Relaxen op de mooiste stranden afgewisseld met slapen in luxe familiehotels en spannende avonturen in de bergen en de woestijn? Het kleinschalige en kindvriendelijke Emiraat Ras Al Khaimah is de nieuwe bestemming voor gezinnen die willen ontspannen tussen de drukke bedrijven door, maar ook houden van adrenaline verhogende activiteiten. Op maar 45 minuten rijden vanaf Dubai wacht een onvergetelijke Arabische ervaring.

1. Fun in the sun op rustige, schone stranden

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 C° is het altijd strandweer in Ras Al Khaimah. De 64 kilometer lange kustlijn heeft mooie, goudgele zandstranden die rustig en schoon zijn en voorzien van alle faciliteiten die meestal bij fraaie resorts en hotels horen. Als je geen hotelgast bent, kun je vaak een dagpas kopen om te genieten van de loungebedden, restaurants en watersportfaciliteiten.

2. Vliegen als een superheld in de bergen

Ras Al Khaimah’s ruige bergketen Jebel Jais, de hoogste piek in de VAE, nodigt uit tot spannende wandelingen op de Via Ferrata, maar je kunt ook als een superheld door de lucht vliegen. Niet alleen vind je hier ’s werelds langste zipline (voor kinderen met een lengte vanaf 122 cm/45 kg), sinds oktober 2019 is er zelfs een heuse Jebel Jais Zipline Tour. Een zinderende tocht van in totaal 5 kilometer, verdeeld over zeven kabelbanen die zijn verbonden door negen platforms. Met 60 kilometer per uur zoef je van platform naar platform, sta je stil op de hoogste luchtbrug van de VAE (1250 m boven zeeniveau) om een paar kilometer later te finishen. Een spectaculaire ervaring voor het hele gezin!

3. Sterrenkijken en gazellen spotten in het Al Wadi Nature reserve

Weg van de gelijknamige hoofdstad RAK City en de resorts aan zee, wachten de woestijn en de natuur in het beschermde gebied Al Wadi Nature reserve. De plek voor snelle én rustige avonturen waaronder dune bashing, sterrenkijken met een gids en dieren spotten zoals gazellen, gekko’s en de Arabische Oryx, een antilopesoort. Deze wildlife zie je met een beetje geluk vanuit het geweldige en exclusieve Ritz Carlton Al Wadi Desert Resort, een oase met privé-villa’s inclusief infinity pools tussen de zandduinen.

4. Kajakken vanuit de stad naar mangroves

RAK City wordt verdeeld door het water van de Ras Al Khaimah Creek waardoor je vanuit de stad zo per kajak naar de mangroven peddelt. Een superleuke manier om stad en natuur vanaf het water te zien; het ene moment ben je omringd door moderne architectuur, vijf minuten later vliegen flamingo’s voorbij en zit je tussen de mangroven. Een ongeveer drie uur durende kajaktour (voor kinderen vanaf drie jaar) maak je samen met een gids.

5. Slapen in familiehotels met kidsclubs

Ras Al Khaimah dompelt families onder in een wereld van betaalbare luxe. Op het kunstmatig aangelegde Marjan Island vind je vijfsterrenhotels voor viersterren prijzen. Zoals het prachtige The Cove Rotana Resort & Spa in Arabische stijl dat ruime kamers en luxe villa’s heeft. Vanuit deze accommodatie wandel je zo naar het 600 meter lange zandstrand voor een duik in de zee, maar een bommetje maken in een van de twee zwembaden kan ook. Kinderen vermaken zich bij Flipper’s Kids Club, smullen van het KidsBuffet en voor het gemak is er een oppasservice. Een andere aanrader is het piramidevormige familiehotel Rixos Bab al Bahr waar je overnacht in een ruime familiekamer of villa. En, met twee kidsclubs (tot en met 19 jaar), een kinderdiscotheek en volop waterpret bij het hotel, is vervelen uitgesloten.

6. Kamperen in de woestijn of aan zee

Een luxe resort met alles d’r op en d’r aan is heerlijk, maar voor een andere Ras Al Khaimah ervaring kun je ook gaan kamperen. Het emiraat heeft geweldige kampeerplekken waaronder de populaire camping Awafi in de Awafi desert, bekend om de zandduinen en culturele festivals die hier worden gehouden zoals het UAE Awafi Festival. Voor een meer glamorous kampeerverblijf is er Longbeach Campground met luxe ingerichte tenten inclusief king-size bedden en zeezicht, sommige met jacuzzi. Longbeach organiseert tal van kinderactiviteiten, er is een swim-up bar voor de ouders en iedere avond een barbecue met live cooking.

7. Kamelenmelk proeven of een pizza? Alles kan!

Van lekkerbekken die alles willen uitproberen tot de voorzichtige eter die gaat voor de bekende drie p’s van pizza, patat en pannenkoek. In Ras Al Khaimah kies je uit alle wereldkeukens, maar proef je ook ambachtelijke streekgerechten, meestal in restaurants die onderdeel zijn van een hotel. Extra leuk zijn de lokale restaurants die vaak verstopt zitten achter dikke buitenmuren. Restaurant Al Fanar is zo’n parel met een internationale cuisine en voor de allerkleinsten een speciaal kindermenu.

Tip! Handige RAK app

Alle informatie over wat te doen in Ras Al Khaimah, van uit eten gaan, hotels tot vervoer is verzameld in de handige Visit Ras Al Khaimah app. Eenvoudig voor reizigers te downloaden via Google Play of in de App Store. Meer informatie op: visitrasalkhaimah.com